به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی علمی- کاربردی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به نقل از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه؛ مراسم رونمایی از ثبت جهانی نشان جغرافیایی فرش دست باف سنقر و کلیایی، با حضور برخی مسولین کشوری و استانی و نیز جمع کثیری از فعالان عرصه فرش استان، به ویژه بافندگان و تولید کنندگان شهرستان سنقر وکلیایی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان برگزار شد.
دکتر حقیقی رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان کرمانشاه به عنوان نخستین سخنران این مراسم گفت: فرش می تواند یکی از معضلات اساسی استان را که اشتغال و بیکاری است، حل کند. ما برای زیر ساخت های حوزه فرش، خوشه فرش را شکل دادیم و مشوق های معنادار دیگری را در ارتباط با فرش در نظر گرفتیم و 1.5 میلیارد تومان برای پرداخت به فعالان حوزه فرش در اختیار پست بانک گذاشتیم.
حقیقی در ادامه افزود: تاکنون بالغ بر 5700 کارت قالی بافی صادر کرده ایم که این خود یک شیب تند به سوی توسعه فرش است. بر اساس کارهای کارشناسی انجام شده فرش می تواند یک اشتغال کاملا پایدار برای استان باشد.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان کرمانشاه، اظهار داشت: امیدواریم با رونمایی از این هنر عزیز و صنعت ریشه دار و پیشرو در استان، بتوانیم خدمات ارزنده ای به این مردم خوب و شریف، به ویژه فعالان عرصه فرش داشته باشیم.
مهندس رحیمی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه به عنوان سخنران بعدی این مراسم، گفت: بیش از 3 سال است که تلاش می کنیم تا فرش سنقر در سطح جهانی بدرخشد و ما امروز به این آرزوی خود رسیده ایم. بنده از همه کسانی که در رسیدن به این مهم تلاش کرده اند، تشکر می کنم. ما امروز یک کار بزرگ و یک روز به یادماندنی فرهنگی داریم. امروز جوامع پیشرفته به دنبال پیشینه و تاریخ خود هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه در ادامه ابراز داشت: نیاز ما امروز در استان اشتغال و تولید است که مقام معظم رهبری بر روی آن تاکید دارند. اتفاقا فرش دست باف هم دانش بنیان است و هم ارزش افزوده بالایی برای استان ما دارد. امیدوارم این صنعت و هنر بتواند در رفع بیکاری استان تاپیر به سزایی داشته باشد.
رحیمی در زمینه اعطای تسهیلات به فعالان این عرصه تولید نیز گفت: 12000 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره با سود 4 تا 9 درصد از سوی دولت تدبیر وامید به تولید کنندگان اختصاص یافته است و سازمان صنعت، معدن وتجارت استان نیز با حرارت و شور فراوان به دنبال تامین تسهیلات برای تولید کنندگان استانی است.
این مقام مسئول در استانداری کرمانشاه در پایان سخنان خود اتصال تولید کنندگان به بازارهای جهانی و تکمیل حلقه فروش را، امری بسیارمهم ارزیابی کرد و خواهان تلاش در جهت رسیدن به این مسئله شد.
گفتنی است در این مراسم از برخی فعالان صنعت فرش استان از جمله خانم فرزانه مولایی دانشجوی مرکز علمی- کاربردی میراث بیستون کرمانشاه که در یازدهمین المپیاد فرش دانشجوئی مقام نخست کشوری را کسب کرده بود با اهدای لوح و جایزه تقدیر شد
تعداد مشاهده: 366 کد خبر: 679